Saturday, January 29, 2011

~...berita sedih...~

smlm pg2 lg dh dpt berita sedih... mse 2 aku tgh otw p kje... tba2 hp aku bunyi.. de msj msuk.. aku tgk from aku nye bos.. di ckp macik embok dh mninggal... what?? can't believe it... innalillah... nk kate aku rapat ngan dia xde la sgt.. tp still dia knal aku n aku knal dia... aku trigt las aku jmpe dia mggu lps kalo xsilap aku... mse 2 aku tgh inteviu operator... aku nmpk dia nk blik.. aku tgk muka dia merah2 n bengkak... aku tye la dia..




myself : chik embok!! ( aku pggil dia)
nape ngan muke chik embok?? (nilah soalan aku yg terakhir ngan dia)



chik embok : ntah la.. xtau kne sengat ngan binatang pe ntah...(lbih kurg mcm 2 la ayt dia)




sedih?? mang sedih... dia merupakn operator paling lame kje kat kilg aku... nmbr pekerja dia pn JB0001... trigt dlu aku pnh tumpangkn dia blik umh dia.. mang dia nie suka bercerita... tp biase la org tua2 nie kn... aku ye kan aje.. coz aku pn xtau sgt psl dia...




mula2 igt nk ikut bos aku p melawat tp xdpt... kne handle inteviu utk prod clerk... kalo x, msti dpt jmpe dia wat kali terakhir... pastu ble diorg dh blik tang melawat, aku tye kak norli (leader pckg)...




myself : kak norli, mcmne?? akk de tgk dia??




akk norli : ada..




myself : akk de tgk muka dia?? bengkak2 lg x??




akk norli : lgsung xbengkak... bersih je muka dia.. mcm org tgh tdo...




sedihnye... kalo la dpt p tgk... pastu aku pn tye la bos aku.. kejadian sbnr yg berlaku... menurut kak jun, dia dh bangun pg n sempat mnum secwn air milo... mse 2 akk dia ada..



akk chik embok : xnk bgtau org kilg ke??

chik embok : xyah bgtau.. nti jun tau sndri...


aku tgk kak jun dh sedih... ble dh tgk dia sedih n dgr cite mcm 2, aku pn jd sedih jgak la... mengikut drpd pengiraan aku n beberapa org lg, rsenye dia de kencing manis tp xmo p check... sian tgk dia... dh la tggl sorg2... xde org yg nk amik tau psl dia... 2 yg jd mcm 2... papepn, aku berdoa supaya roh chik embok diletakkan bersama2 golongan org yg beriman... al fatihah...

No comments:

Post a Comment